הדברת זבובים

מבין כל משפחת הזבוביים (מוסקיטה), זבוב הבית הוא הנפוץ והמוכר ביותר לבני האדם. זבוב הבית המוגדר כחרק מעופף, הוא למעשה אחד המזיקים הקיימים בכל מקום בו בני אדם מנהלים את אורחות חייהם. זבוב הבית הזקוק לטמפרטורות גבוהות על מנת להרבות, פעיל בעיקר במהלך חודשי הקיץ, והוא משמש כמעין נשא המסוגל להעביר מחלות שונות.

ארגון הבריאות העולמי הגדיר את זבובי הבית כמזיקים תברואתיים לסביבתו של האדם, וזאת בשל היותם בעלי יכול להעביר מחלות באמצעות מגע ישיר עם גוף האדם. מכיוון שזבוב הבית בא במגע עם חומר אורגני מסוגים שונים כגון: אשפה, פסולת, צואה וכדומה, המחלות אותן הוא עלול להעביר לבני האדם הן: מחלות מעיים, מחלות עיניים, נגיפים מזהמים, חיידקים ועוד.

הפחתת מפגע סביבתי של זבוב הבית

הדברת זבובים מתייחסת בעיקר לזבובי בית בוגרים ורימות (אחד מארבעת שלבי מחזור חייו זבוב הבית). אופי הדברה זה משלב בתוכו מספר פעולות אותן ניתן ליישם בסביבת המגורים ברמה העצמאית. פעולות אלו כוללות: התקנת רשתות, הצבת וילונות המונעים חדירת זבובים אל תוך שטח הדירה, כיסוי מזון, פינוי גזם ופסולת גינה, הצבת מיכלי אשפה המונעים גלישת אשפה החוצה, הצבת מלכודות חשמליות או מלכודות דבק, ריסוס באמצעות תכשירים המיועדים לצרכי הדברת זבובים ועוד.

זבובים בסביבה חקלאית

הסביבה החקלאית היא לא ספק קרקע נוחה להיווצרותם והופעתם של הזבובים. סביבה זו כוללת בין היתר: רפתות, לולים, משקי בקר ושדות גידול. אופן הטיפול בכל הנוגע להדברת זבובים בסביבה החקלאית משלב אף הוא בין מספר פעולות סביבתיות אשר נועדו להפחית או להרחיק את הופעת הזבובים לבין פעולות הדברה המיועדות בעיקר לצרכי הדברת רימות.

בשוק ההדברות ישנם מספר חומרי הדברה המיועדים באופן ספציפי להדברת רימות של זבוב הבית, כאשר אופי ההדברה עצמו מחייב את המדביר בשטח להחדיר את חומרי ההדברה אל תוך ערמות הפסולת בהן יש חשש להימצאותן של רימות.

מעבר לכך יש להקפיד על פינוי נכון של פגרים בסביבה החקלאית, טיפול מקצועי בערמות פסולת, זבל ואשפה, פינוי של גידולי שדה אשר נקטפו אך לא הועברו אל בית האריזה ועוד.