בסוף שנת 2014 דווח בארץ על חדירת מזיק פולשני חדש בדמות פשפש קטן שמאיים בנוכחותו על אוכלוסיית עצי האיקליפטוס בישראל ומציב אותה בפני סכנת הכחדה.
פשפש הברונזה,( (Thaumastocoris peregrinus שעד לפני מספר שנים היה בתחומי יבשת אוסטרליה בלבד, הצליח לפרוץ את גבולות היבשת המרוחקת ובעצם יכולת ההתפשטות המהירה שלו הוא מבסס את עצמו כפקטור משמעותי ביותר בהיזק למשפחת עצי האיקליפטוס מאחר והצליח לפגוע קשות באוכלוסיות שלמות של מיני איקליפטוס ולקריסתם של עצים רבים.
מאחר ובישראל תפוצת האיקליפטוס גדולה, מהצפון ועד הדרום, וניתן למצוא אותו בחצר הבית, בחורשות ויערות ולאורך צירי הדרכים קיים החשש הכבד להתפשטות מהירה של המזיק ולנזקים בלתי הפיכים לנוף הארצישראלי.
הפשפש הינו חרק קטן שגודלו כ- 2.5 מ"מ בערך הניזון מהעלים. הוא מתרבה בהמוניו, מתיישב בנקודות ההזנה של העץ, בעיקר על העלווה, ומוצץ את כל הנוזלים החיוניים להישרדותו. עיקר פגיעתו היא בתהליך הפוטוסינתיזה של העץ, הכל כך חשוב להתפתחותו. בתקופת ההזנה, שנמשכת מספר חודשים, מתפתחת אוכלוסייה של אלפי פשפשים הגורמת לייבוש העלים. ניתן להבחין בנגיעות כאשר נצפות אלפי נקודות שחורות של פשפשים על העלים, כמו כן, ניתן לראות את צבע העלים משתנה לצהוב- אפור וככל שההדבקה נמשכת העץ נצבע בגוון חום-אדמדם המשווה לעץ מראה של ברונזה. בסוף התהליך תיראה נשירת עלים מאסיבית ולבסוף העץ ימות.
הדברת הפשפש מציבה אתגר לא פשוט מאחר ואין עדיין מספיק מידע אצל החוקרים בעולם על אורח חייו של הפשפש, האויבים הטבעיים שלו ואופן הדברתו. בנוסף, עצי האיקליפטוס הינם עצים גבוהים אשר גדלים בעיקר בחורשות וממוקמים בסמיכות אחד לשני ובכך מתאפשרת תנועה ומעבר של הפשפש מעץ לעץ.
ישנה חשיבות מכרעת בזיהוי הפשפש, על ידי אנשי מקצוע, בשלבי התבססותו הראשונים על מנת לבלום את התפשטותו.
ל"ברק שירותי תברואה והדברה" יש את המומחיות, הניסיון, והכלים המקצועיים להתמודד עם פשפש הברונזה ולבלום את התפשטותו באזור נגוע באמצעות שיטות ניטור והדברה ייחודיים.