הדברת מזיקים

כמעט כל אחד ואחת מאיתנו נאלץ להתמודד בשלב כזה או אחר של חייו עם פלישת מזיקים לתוך סביבת המגורים או הסביבה העסקית בה הוא פועל. המזיקים הם למעשה בעלי חיים מסוגים שונים המהווים מטרד בסביבת המגורים, ובחלק מהמקרים אף עלולים לגרום למחלות ונזקים סביבתיים נוספים.

בסביבת המגורים המודרנית, המזיקים הנפוצים ביותר הם: תיקנים (ג'וקים), פרעושים, עכברים חולדות, קרציות, עשים, יתושים, זבובים, צרעות, חולדות ועוד. מזיקים אלו נפוצים הן בסביבת המגורים הפנימית והן בסביבת המגורים החיצונית (חצרות, גינות פרטיות וכו').

פעולות שונות להרחקה מזיקים

על פי חוק במדינת ישראל (פקודת בריאות העם משנת 1940), האחראי לטיפול במזיקים הוא בעל השטח בו נמצאים המזיקים. בהתאם לחוק זה נקבעו מספר כללים בכל הנוגע לפעולות יזומות להרחקת מזיקים ופעולות יזומות לצרכי הדברת מזיקים. כלל הפעולות מיושמות הן באופן עצמאי על ידי בעל השטח הסובל מהופעת המזיקים והן על ידי מדבירים מקצועיים.

פעולות הרחקת מזיקים אותן ניתן לבצע באופן עצמאי כוללות בין היתר:

  • פעולות פינוי סביבתיות המיודעות להרחקת גרוטאות מסביבת המגורים, פינוי גזם, פינוי חצרות מפסולת סביבתית ועוד.
  • הנחת מלכודות לצרכי לכידת מזיקים כגון: עכברים וחולדות.
  • שימוש בתכשירי הדברה המיועדים לשימוש עצמאי. תכשירים אלו משווקים לקהל הרחב באמצעות רשתות השיווק השונות.

בנוסף לכל אלו, ניתן לבצע הדברת מזיקים באמצעות מדביר מקצועי המתמחה במתן פתרונות הדברה בהתאם לסוג המזיקים. במקרים אלו חשוב לוודא כי המדביר אותו אתם שוכרים לצורך ביצוע העבודה הינו מדביר בעל היתר הדברה מהמשרד לאיכות הסביבה.

שימו לב- בכל סיום הדברת מזיקים המיושמת על ידי מדביר מקצועי ומוסמך מטעם המשרד לאיכות הסביבה, המדביר מחויב לספק לכם יומן ביצוע פעולת הדברה. יומן זה כולל בין היתר את שם התכשיר בו נעשה השימוש, סוג החומר הפעיל וריכוזו, סוג המזיק שלשם הדברתו בוצעה הפעולה ועוד.

יומן ההדברה נועד לצרכי מעקב עתידי במידת הצורך, או לחילופין לבחינת מקרים בהם יש חשש להרעלה או פגיעה כתוצאה מסביבת ההדברה, וזאת לצרכי התאמת הטיפול הנדרש בהתאם לחומר ההדברה בו נעשה שימוש.